Lody tradycyjne

Lody są tradycją kultywowaną od pokoleń, to poszukiwanie harmonii pomiędzy smakiem, a rzemieślniczym kunsztem.

Pasja, chęć i pomysł

Najważniejsze są składniki, naturalne, prawdziwe, resztę uzupełnia głęboka pasja jaką wkładamy w nasz proces produkcji. To nasza manufaktura lodów tradycyjnych.

Pomysł zajmowania się lodami był dla nas naturalną decyzją. Była to kontynuacja doświadczeń rodzinnych, własnych praktyk ale także spełnienie marzeń i próba przekazania zamiłowania do słodyczy, która cieszy, czaruje, przywraca wspomnienia. Naturalna chęć przedłużenia radości, wynikającej z pasji i chęci podzielenia się nią z innymi.

Tradycja i równowaga

Lody są tradycją kultywowaną od pokoleń, to poszukiwanie harmonii pomiędzy smakiem, a rzemieślniczym kunsztem. Lody definiują ludzi, przywracają wspomnienia, których ideał dla każdego będzie inny, unikatowy na swój sposób wyrażają ludzi i definiują ich zmysły. Intensywny, głębi smak, tradycyjna prosta i szczera receptura, orzeźwiająca, lekka przyjemność.

Dla nas lody są równowagą pomiędzy wspomnieniami pięknych i ulotnych chwil dzieciństwa, błogości i nieograniczonej radości- swoistym zatrzymaniem czasu, ale także pasją, doświadczeniem wypracowanym latami. To setki receptur i kombinacji w poszukiwaniu tej jednej właściwej najprostszej esencji smaku. Stanowi ją precyzja w doborze pełnowartościowych, wyselekcjonowanych składników- intensywna, kremowa śmietanka uzupełniona naturalnymi i sezonowymi dodatkami, które sami przerabiamy, gdyż tylko wtedy możliwe jest uzyskanie tradycyjnej i prawdziwej mieszanki, długo pasteryzowanej, wyczekiwanej. Tylko takie podejście pozwala na stworzenie kombinacji idealnej – tej właściwej, kultywowanej od lat, tradycyjnej.

Profesjonalizm i cierpliwość

Lody tworzymy od podstaw, rzemieślniczo, przy użyciu profesjonalnych maszyn, pasteryzatorów, przygotowujemy naszą recepturę i poddajemy pasteryzacji, schłodzeniu i cierpliwie czekamy na dojrzewanie śmietankowej mieszanki. Poszczególne smaki uzyskujemy przez połączenie naturalnych składników z naszą mieszanką. Tak otrzymujemy produkt tradycyjny i rzemieślniczy, nie posługując się gotowymi rozwiązaniami.

Relacje i doświadczenie

Stali dostawcy, sprawdzone produkty i samodzielne przygotowanie półproduktów bez posiłkowania się gotowymi pastami i przetworami, obecnie coraz bardziej popularnymi, lecz nie mającymi nic wspólnego z tradycją lodową, jest kluczem w uzyskaniu produktu jakościowego i nazywanego tradycyjnym, a tylko taki produkt odwołuje się do wspomnień, do pozytywnych chwil celebracji. Nasze doświadczenie to nie tylko regionalna technika lodotwórstwa, to także liczne praktyki zagraniczne i wieloletnie poznawanie tajników i niuansów w recepturach głównie włoskich, francuskich i niemieckich. Nasza praca to także relacja rodzinna i przyjacielska, wszystko tworzymy od podstaw od lat w niezmiennym składzie, co pozwala na wytworzenie relacji między ludźmi, przekładając się na serce włożone w wyroby.

Sprzedajesz lody? Dołącz do naszej manufaktury!

Wypełnij formularz – zadzwonimy do Ciebie!